Indická nevěsta - Fossum, Karin, 1954- (Detektivní román Host, 2011)
Nor Gunder Lomann nemá štěstí. Během krátké doby prožívá euforii i pád z výšin do nejhlubší propasti zoufalství a bolesti. Rozhodne se odjet do Indie, aby si našel ženu. Potká tam Poonu, ženu svých snů, se kterou se záhy ožení. Vrátí se do své malé norské vesničky jménem Elvestad a čeká na příjezd novomanželky. V den, kdy má Poona přiletět, se však Gunderova sestra vážně zraní při autonehodě. Gunder musí do nemocnice a nestihne Poonu vyzvednout na letišti. Novomanželé se už nesetkají. Poona je nalezena mrtvá necelou míli od Gunderova domu. Kdo v poklidném Elvestadu mohl spáchat tak odporný čin?Konrad Sejer je poněkud nesmělý komisař. Existuje jen málo důkazů, které by ho mohly dovést k pachateli. Tuší, že zlo se může skrývat i v těch na pohled nejnevinnějších osobách. Řada podezřelých se stále rozšiřuje, až nakonec společně rozehrávají partii, která dává vyniknout všem přednostem tvorby Karin Fossumové - svěží styl a napínavý děj. Kniha získala ocenění Times Book Award za nejlepší norský kriminální román.