My nejsme my - Thomas, Matthew, 1975- (Ikar, 2015)
Sugestivní rozsáhlý románový debut z New Yorku od 50. let minulého století do současnosti zobrazuje prostřednictvím životního příběhu mladé ženy Eileen střet ideálů s realitou a s rozvratem, který do života vnese závažná nemoc.