Domácnosti našich babiček. I, Kuchyně, ošatka, spíž : mléko, vejce, zelenina, houby, obilí, luštěniny, brambory, mák, tak, jak je zpracovávaly, uchovávaly a dobrou vůli s nimi měly naše babičky /

Kniha přináší ucelený soubor unikátních informací z praktického života našich předků, které sahají minimálně sto let do historie, mnohdy však ještě dále. Při sestavování knihy bylo využito historických kuchařských knih, dobových živnostenských receptářů, odborných publikací i archivu rodinných, ručn...

Celý popis

Hlavní autor: Gajdušková, Alena Anežka, 1971-
Médium: Kniha
Jazyk: Česky
Vydáno: V Praze ; Dauphin, 2019
Edice: Sporáček
Témata:
Konspekt: 64
Štítky: Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
LEADER 02724cam a2200445 i 4500
001 141142
003 CZ PrSKC
005 20200807133203.0
007 ta
008 200114s2019 xr a e f 001 0 cze d
020 |a 9788072728282  |q (brožováno) 
020 |a 9788072723096  |q (vázáno) 
040 |a MOG001  |b cze  |e rda 
041 |a cze 
044 |a xr  |c CZ 
072 7 |a 64  |x Domácí hospodářství  |2 Konspekt  |9 19 
080 |a 641/642  |2 MRF-sel 
100 1 |a Gajdušková, Alena Anežka,  |d 1971-  |7 osa20201061326  |4 aut  |9 68971 
245 1 0 |a Domácnosti našich babiček.  |n I,  |p Kuchyně, ošatka, spíž : mléko, vejce, zelenina, houby, obilí, luštěniny, brambory, mák, tak, jak je zpracovávaly, uchovávaly a dobrou vůli s nimi měly naše babičky /  |c Alena Anežka Gajdušková 
246 3 0 |a Kuchyně, ošatka, spíž 
264 1 |a V Praze ;  |a Podlesí :  |b Dauphin,  |c 2019 
300 |a 306 stran :  |b ilustrace ;  |c 21 cm 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
490 1 |a Sporáček 
504 |a Obsahuje bibliografické odkazy a rejstříky 
520 |a Kniha přináší ucelený soubor unikátních informací z praktického života našich předků, které sahají minimálně sto let do historie, mnohdy však ještě dále.  |b Při sestavování knihy bylo využito historických kuchařských knih, dobových živnostenských receptářů, odborných publikací i archivu rodinných, ručně psaných receptů z konce 19. a první poloviny 20. století. V knize můžeme nahlédnout do starobylé kuchyně, ošatky či spíže, oživit si tradiční způsoby zpracování a uchovávání obilí, brambor, luštěnin a olejnin, domácí zpracování mléka, konzervování vajec či úpravu zeleniny i hub, a to vše bez umělých konzervantů, ledniček, mrazáků, vakuovaček. Každá kapitola je dolněna autorkou prověřenými recepty. Nakladatelská anotace. Kráceno. 
650 0 7 |a kuchyňské vybavení  |7 ph868803  |z Česko  |y 20. století  |2 czenas  |9 68972 
650 0 7 |a rychlá jídla  |7 ph436720  |z Česko  |y 20. století  |2 czenas  |9 44209 
650 0 4 |a česká jídla  |7 ph116856  |y 20. stol.  |2 czenas  |9 45263 
650 0 7 |a příprava jídel  |7 ph634637  |z Česko  |y 20. století  |2 czenas 
650 0 7 |a dějiny gastronomie  |7 ph484339  |z Česko  |y 20. století  |2 czenas  |9 68973 
655 7 |a příručky  |7 fd133209  |2 czenas  |9 66599 
655 7 |a kuchařské recepty  |7 fd132687  |2 czenas  |9 53964 
830 0 |a Sporáček 
910 |a SVG502 
942 |2 ddc  |c KN 
999 |d 141142 
993 |0 0  |1 320700181702  |2 ddc  |4 0  |6 64_000000000000000  |7 0  |9 181969  |a 370.00  |b 0  |c 173108  |d 2020-08-07  |f DOSP  |g 64  |h 528.00  |i 71  |l DOSP  |m 10  |r 2024-03-25  |s 2024-01-04  |t 5  |w 2020-08-07  |y KN