Proč pláčeme při krájení cibule? : plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla /

Publikace zkoumá zvláštní vlastnosti pokrmů a nápojů, snaží se srozumitelně vysvětlit, co je z pohledu chemika jejich příčinou. Věnuje se zejména organické chemii. Organické sloučeniny jsou odpovědné za chuť i vůni jídel a nápojů, které pravidelně konzumujeme. Stručný přehled potřebných chemických p...

Full description

Main Author: Brunning, Andy
Other Authors: Somogyi, Petr
Format: Book
Language: Česky
Published: Praha : Grada Publishing, 2019
Edition: První vydání
Subjects:
Konspekt: 613
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Summary: Publikace zkoumá zvláštní vlastnosti pokrmů a nápojů, snaží se srozumitelně vysvětlit, co je z pohledu chemika jejich příčinou. Věnuje se zejména organické chemii. Organické sloučeniny jsou odpovědné za chuť i vůni jídel a nápojů, které pravidelně konzumujeme. Stručný přehled potřebných chemických pojmů pomůže porozumět vzorcům a strukturám.
Item Description: Přeloženo z angličtiny
Physical Description: 152 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 17 x 20 cm
Bibliography: Obsahuje bibliografii
ISBN: 9788027107735