Proč pláčeme při krájení cibule? : plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla /
Publikace zkoumá zvláštní vlastnosti pokrmů a nápojů, snaží se srozumitelně vysvětlit, co je z pohledu chemika jejich příčinou. Věnuje se zejména organické chemii. Organické sloučeniny jsou odpovědné za chuť i vůni jídel a nápojů, které pravidelně konzumujeme. Stručný přehled potřebných chemických p...
Main Author: | Brunning, Andy |
---|---|
Other Authors: | Somogyi, Petr |
Format: | Book |
Language: | Česky |
Published: |
Praha :
Grada Publishing,
2019
|
Edition: | První vydání |
Subjects: | |
Konspekt: | 613 |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Summary: |
Publikace zkoumá zvláštní vlastnosti pokrmů a nápojů, snaží se srozumitelně vysvětlit, co je z pohledu chemika jejich příčinou. Věnuje se zejména organické chemii. Organické sloučeniny jsou odpovědné za chuť i vůni jídel a nápojů, které pravidelně konzumujeme. Stručný přehled potřebných chemických pojmů pomůže porozumět vzorcům a strukturám. |
---|---|
Item Description: |
Přeloženo z angličtiny |
Physical Description: |
152 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 17 x 20 cm |
Bibliography: |
Obsahuje bibliografii |
ISBN: |
9788027107735 |